Babyreder – din nyfødtes tryggeste sted

En babyrede er en slags blød, transportabel rede, som du kan putte dit spædbarn i. Som navnet antyder, skaber den tryghed idet, den rammer barnet ind i en lun og varm ’hule’. Der er tale om et koncept, der for alvor har slået igennem de sidste par år – og det forstår man godt!

Mange bruger babyreden i barnets første halve leveår og har den således liggende i barnets seng, så sengen ikke virker så stor og voldsom, men snarere lille og varm – nøjagtig som da baby lå i mors mave. De fleste babyreder kan bruges fra 0-6 måneder og kan, i takt med barnets udvikling, justeres i størrelsen.

Især for tidligt fødte børn har brug for tryghed og ro og finder sig derfor bedre tilpas i små tætomsluttende konstellationer. Det kan samtidig være en god idé at svøbe barnet tæt i en dyne, som igen giver den varme omsluttende effekt.

Sovende baby på mors bryst

Rigtig mange spædbørn foretrækker at ligge på mors bryst dagen lang og mærke varme, hjerteslag og kærlighed. Men som aflastning, især om natten, er en babyrede et rigtig godt alternativ. Den er også ideel at have med sig, når man er på besøg hos andre, så baby let kan falde til ro i velkendte og vante omgivelser fra babyredens trygge rammer.

Der findes et væld af forskellige babyreder på markedet, og i nedenstående guider vi jer til at vælge den rette for dig og dit barn.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en babyrede

Som sagt findes babyreder i mange forskellige afskygninger og ikke mindst prislejer. Start med at finde ud af, hvor babyreden skal bruges. Skal den ligge i barnets vugge, på legetæppet, i barnevognen, i mors og fars seng eller måske alle 4 steder? En af fordelene ved babyreder er netop, at de kan bruges et utal af steder.

Derudover findes babyreder i mange variationer, farver og mønstre og med og uden pynt i form af sløjfer og flæser. De fleste vælger farve ud fra barnets køn og naturligvis efter personlig smag og præferencer.

Priserne på en babyrede ligger typisk mellem 300-700 DKK. I den lavere ende af prisskalaen vil vi fremhæve den fra Småfolk. Den koster 399,95 kr. og er super lækker til prisen.

Babyrede fra Småfolk

Et godt bud på en god babyrede i den dyrere ende er Sebras babynest, som er lavet af GOTS-certificeret bomuld. Den koster 599 kr.

Blå babyrede

Foruden pris skal du være opmærksom på betrækket. Sørg for at vælge en babyrede, hvor betrækket kan tages af og vaskes. Hvis den bruges ofte, kan den nemlig hurtig blive beskidt.

En af ulemperne ved en traditionel babyrede er den bløde bund, der gør den svær at transportere. Den udfordring har det danske firma Normii løst ved at udvikle en praktisk, udtagelig skummadras med bæreplade samt en smart bærerem, så babyreden også fungerer som en lift. Det gør det nemt at transportere en sovende baby fra barnevogn til tremmeseng, uden at babyen vågner.

Lyserød babyrede

Læs mere om Normii her. Har du ikke de store præferencer, når det kommer til farven eller mønstret på babyreden, kan man ofte være heldig at finde sidste års modeller på udsalg til en fordelagtig pris.

DIY projekt – Lav din egen babyrede

Alternativt kan du overveje at sy din egen babyrede. DIY babyrede er, i hvert fald første gang man begiver sig i kast med det, lidt af et omfattende projekt.

Heldigvis findes der på nettet en masse forskellige bud på en babyrede opskrift – inklusiv nogle meget detaljerede og udførlige YouTube videoer som denne:Rent tids– og omkostningsmæssigt vil det sjældent kunne betale sig at lave sin egen babyrede – medmindre man er meget fingernem og synes, det er hyggeligt at bruge tiden på det. Ideen med at lave sig egen babyrede er snarere, at ens barn kommer til at finde stor tryghed i en ting, som man selv har kreeret fra bunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *