Beskyt dit barn mod solens stråler

Solens stråler er stærke, og det er vigtigt både for dig og dit barn, at du beskytter jer imod dens stråler. Vi vil komme med et par råd til, hvordan du bedst beskytter dit barn, så barnet ikke bliver udsat for unødvendig uv-stråling. Der findes mange gode råd og løsninger, da det kan blive farligt, hvis du udsætter huden for solens stråling uden beskyttelse.

Trods vi bor i Danmark, kan man blive solbrændt, hvilket din hud kan tage meget skade af. Du kan selv mærke, hvornår du er ved at blive solbrændt, men det kan være svært for et barn eller baby at vide, hvad der foregår. Det er derfor dit ansvar at hjælpe dit barn så vidt muligt, så I undgår at blive solskoldet.

Hav respekt for solen

Solen er stærk, og du vil kunne få en solskoldning, når uv-indekset kommer over 3. Dette kan ske i Danmark fra april-september, når der er ingen eller få skyer på himlen. Det er derfor vigtigt, at du og dine børn har et godt og sundt forhold til solen, da I selvfølgelig ikke skal lukke jer inde, når solen titter frem i foråret og sommeren. Men det er vigtigt, at du beskytter dig selv og dine børn mod dens stråler og lærer dem, at man skal have en vis respekt for solen og dens stråler.

Vores bedste råd: Skygge, når solen er højest

Selvom du smører solcreme på børnene, vil det stadig være nødvendigt at søge skygge, når solen står højest. Det vil sige, at mellem klokken 12 og 15 skal man søge skygge, hvis man gerne vil undgå at blive solskoldet og beskytte børnenes sartere hud. Det vil være synd, at man skal gå inden for, når solen bare varmer uden for, og det kan også blive meget varmt inden for.

Det kan derfor være en god idé at lave gode skyggemuligheder ude i haven, så I beskytter jer allerbedst mod solens stråler – men stadig har mulighed for frisk luft og en følelse af sommer. Hvis I ikke har en have, hvor der er mulighed for at få naturlig skygge, vil vi anbefale en markise.

Find det bedste skyggested i haven – eller lav et

Markiser er den bedste mulighed, når det kommer til at finde beskyttelse for solen. Vi anbefaler selvfølgelig ikke, at du dropper solcremen – men med en markise, kan I have et sikkert skyggespot i haven hele dagen. Der er mange gode muligheder med en markise, da du kan dække området helt eller delvist afhængigt af, hvor meget du gerne vil skygge.

Med en markise er det ikke solen, som bestemmer, hvor der skal være skygge, men det er dig, der kan bestemme over solen, hvilket kan give en ekstra sikkerhed. Det kan eksempelvis være, hvis du gerne vil have dit barn til at sove uden for i klapvognen eller barnevognen, så er det selvfølgelig vigtigt, at du stiller vognen, hvor der er konstant skygge, hvilket du er sikret med en markise.

Der er mange muligheder med en markise, og der vil helt sikkert også findes en løsning for dig og din have. Typisk sætter man den fast på muren, så I har skygge på terrassen og derfor kan spise i skygge og sidde behageligt i havemøblerne, hvor solens stråler ikke skal bekymre jer.

Trods markisens solbeskyttelse er solcreme stadig en god idé

Det er en god idé at smøre dig og dit barn ind i solcreme med en passende faktor, så I kan gå uden for i solen, mens jeres hud er beskyttet mod solen. Selvom det er morgen eller eftermiddag, kan solens stråler sagtens brænde, så det er vigtigt at få solcremen på om morgenen. Man anbefaler en håndfuld pr. krop, da det også gælder om at få et ordentligt lag på. Solcreme vil ikke hjælpe, hvis du smører det i et tyndt lag. Der skal derfor påføreres et passende lag, så solcremen kan gøre en forskel.

Solens stråler er meget hårde, og du skal derfor også vælge en passende faktor. Når barnet eller babyen er mindre, vil man bruge en højere faktor, end den du bruger til dig selv. Din hud er mere hårdfør end en babys sarte, nye hud.