5 ting dit barn ikke kan undvære ved stranden

Barn med taske på strandenSommerferien er lige startet, og det betyder, at mange børnefamilier enten drager sydpå ned til varmen og de flotte strande eller i stedet tager til de skønne strande herhjemme. Men hvad bør du egentlig have med til dit lille barn, når turen går mod stranden?

Hvad kan dit barn overhovedet ikke undvære, og hvad er mere ”nice-to-have”? I denne guide er der samlet fem ting, som du skal huske, når jeres næste familietur går til stranden.

Har du ikke alle ting, kan du bl.a. finde dem på Watery.dk, som har et stort udvalg af svømmeudstyr og badetøj fra alle de kendte svømmemærker som f.eks. Speedo, TYR og Arena.

1. Solbeskyttende børne-badetøj

Badetøjet er selvfølgelig et must til enhver tur til stranden uanset alderen, men til dit barns badetøj bør du altid stille nogle ekstra forhåndsregler for at beskytte barnet bedst muligt mod solen.

Ikke alt badetøj, du kan købe, er 100 % beskyttende mod solen, og derfor kan du med fordel stille høje krav til børne-badetøj, så du undgår, at dit barn bliver solskoldet gennem badetøjet. Når det er 100 % beskyttende mod solen, er der altid mærkerne ”UVA-beskyttende” og ”UVB-beskyttende” på badetøjet.

2. Baby blebuks

Alt afhængig af, hvor gammel dit barn er, er en blebuks til at have indenunder badetøjet altid en god ting både til stranden og ikke mindst svømmehallen. Op til 6 års alderen anbefales en blebuks til babyer og børn, så afføring i vandet undgås.

Og hvis så dit barn skal elske at løbe rundt med denne blebuks på, må den jo også gerne have nogle fede og sprudlende farver og design. Her er farver som blå og lyserød altid et hit hos de små.

2 børn der leger i vandet

3. Svømmebriller

Svømmebriller til børn er altid svært. For de skal både sidde naturligt og behageligt, for at barnet gider at have dem på, samtidig med at de også skal beskytte øjnene godt mod solen.

Et par gode svømmebriller til dit barn skal derfor nemt kunne tilpasses dit barns ansigt ved udskiftelige næsebroer, samt der skal være et nemt stroppe-system, så dit barn selv kan indstille længden på stropperne og dermed hvor hårdt, de sidder ind på hovedet og omkring øjnene.

Desuden bør du vælge svømmebriller, som er anti-dug behandlet, således at de ikke dugger under brug. Derudover skal de være UV-beskyttende, således at dit barn ikke får de skarpe stråler lige ind i øjnene.

4. Solhat

En solhat er et must for alle børn. For med en solhat på hovedet, er dit barn sikret mod solskoldning i nakken og ryggen og kan i stedet koncentrere sig om at hygge sig i sandet eller vandet.

En god solhat har både et mindre udsnit på forsiden, som beskytter panden og øjnene mod solen, ligesom den også skal have et større, blødt udsnit ned ad nakken og ryggen, som beskytter mod ryggen.

Samtidig skal du sørge for, at solhatten er tilpasset børn, således at den sidder behageligt på barnet også. Ellers kan du komme til at stå med et barn, som ikke gider bære den, og det går jo ikke.

Pige på strand i håndklæde

5. Håndklæde

Håndklæder har både børn og voksne brug for, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er et must ved ture til stranden med børn. Alligevel er det særligt herhjemme i Danmark en rigtig god ting at have med, da vandtemperaturen er lavere, ligesom lufttemperaturen også er det.

Et lækkert håndklæde sørger for, at dit barn løbende kan varme og tørre sig efter dukkerten. De bedste håndklæder er lavet i 100 % bomuld, hvilket gør, at de tørrer bedre og hurtigere, ligesom de også kan indeholde mere vand og dermed bruges til længerevarende strandture. Og så må de selvfølgelig godt være med fine farver – det sætter de fleste børn pris på.

Med disse 5 ting burde du (og dit barn) nu være helt klar til stranden, uanset om det er i Danmark eller på ferien sydpå. Men husk: Det vigtigste er, at dit barn er godt beskyttet mod solens stråler og vandets bølger. Så kommer alt andet i anden række.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *