Alt du skal vide om babyalarmer

Babyalarmen er en af de smarteste opfindelser og bedste hjælpemidler til dig med helt små børn. Men med et kæmpe udvalg og mange forskellige slags kan det være uoverskueligt at finde den helt rigtige. Derfor giver vi dig her en guide til at navigere gennem junglen af babyalarmer – lige fra den helt traditionelle slags til en babyalarm i iPhone udgave.

Babyalarmer – et overblik.

Der findes ganske rigtigt et væld af babyalarmer. Teknologiske fremskridt har givet os mange forskellige typer og lige så mange mærker at vælge mellem. En måde at indsnævre udvalget på er først at bestemme, hvilken slags det skal være.

Der findes tre hovedtyper af babyalarmer: audio, audio med sensor eller video. En audio babyalarm er en helt standard type, som transmitterer lyd fra én enhed til en anden. Det vil sige, at du kan sidde i et rum med din enhed og høre lyden fra et andet værelse, hvor din baby sover.

En audio med sensor giver dig lidt flere muligheder, da den også fortæller dig om dit barns bevægelser. Det kan være en fordel, hvis barnet har mareridt eller krampe. Videoudgaven giver dig til gengæld både lyd og billede. Mens det er en klar fordel at kunne se dit barn, er der dog en række ulemper ved alarmer med video. De er ofte mere klodsede og har en dårligere rækkevidde end alarmerne med færre funktioner. Derudover skal man også forvente en kortere batterilevetid og formentlig en dyrere købspris på videoalarmer.

Når du skal tage stilling til, hvor meget babyalarmen skal kunne, skal du også være opmærksom på stråling. Den analoge udgave udsender mindre stråling end den digitale. Dog kan du få digitale alarmer, som kan sættes i ECO-mode, men det vil svække alarmens rækkevidde. Du skal desuden være opmærksom på, at mens en analog alarm ofte er den billigste, kan der være ‘støj på linjen’, da den kan opfange signalet fra andre alarmer og radioer. Risikoen for støj er mindre med en digital alarm, og hvis du vil være helt sikker på at undgå andre signaler, kan du få en alarm med DECT (digitalt forstærket signal).

Babyalarm med kamera

Batteri eller strøm

Babyalarmer kan fås med batterier eller med oplader. Det kan være en fordel at bruge batterier, hvis der skulle være strømsvigt eller andre forstyrrelser. I den forbindelse anbefaler vi litiumbatterier, som holder længere end almindelige batterier, selvom de kan være lidt svære at skifte selv. Vælg eventuelt genopladelige batterier, som er billigere i længden og mere miljøvenlige – litiumbatterier fås også som genopladelige.

Vælger du en alarm med oplader, så husk, at den skal kunne lades op, mens den er i brug. Livet med en nyfødt er svært at planlægge, og det skal din babyalarm kunne tilpasses efter. Derfor er det upraktisk, hvis din baby falder i søvn, og der ikke er strøm på alarmen, fordi den ikke kan lade op og være i brug på samme tid.

Hvor langt skal babyalarmen række?

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at det oplyste antal meters rækkevidde på en alarm er under ‘perfekte forhold’. Det vil sige i åbent landskab uden forstyrrelser af nogen slags. Derfor kan du ikke helt regne med, hvad alarmen lover, den kan. De fleste modeller har en rækkevidde på 200-1000 meter. Når det gælder rækkevidde, er der som udgangspunkt ikke noget, der er bedre end noget andet. Det kommer an på familiens behov og boligsituation. Hvor stor er boligen, er der flere etager, og hvor tykke er væggene? Især niveauforskelle og tykke vægge kan påvirke alarmens rækkevidde.

En tommelfingerregel er, at alarmens signal skal kunne række til, at du går ud af butikken. Denne simple test kan hjælpe dig med at afprøve rækkevidden, når du står og skal beslutte dig for, hvilken variant du skal købe. Dumper alarmen denne test, er rækkevidden som udgangspunkt ikke god nok. Shopper du online, så søg på babyalarmer bedst i test. Lad andres forarbejde hjælpe dig på vej, så du vælger den rigtige babyalarm.

Multifunktionelle alarmer til småbørn

Der er næsten ingen grænser for, hvad babyalarmer kan i dag. De er i den grad blevet multifunktionelle, hvilket især kan være fordelagtigt, hvis du har større børn. De multifunktionelle alarmer fås med tovejs audio, hvilket betyder, at du både kan høre dit barn, og dit barn kan høre dig. På den måde kan du tale til dit barn og berolige det med din stemme. Du kan også synge for dit barn og få det til at falde i søvn igen, uden at du skal ind på værelset, hvilket kan virke forstyrrende og gøre barnet mere ‘pylret’ ved at se mor eller far.

En anden smart funktion, som flere alarmer tilbyder, er indbyggede godnatsange og godnathistorier. Med denne funktion kan barnet let beroliges, mens også forældrene får en velfortjent pause. Livet med nyfødte og små børn kan være hårdt, så hvorfor ikke tage imod al den hjælp, man kan få? Nogle funktioner kan være overflødige, mens andre kan gøre en kæmpe forskel. Tænk over, hvad der kan hjælpe dig i din hverdag, og vælg en babyalarm ud fra dine og din families behov.

Baby monitor

Den intelligente babyalarm

Måske har netop din familie behov for en intelligent babyalarm? I flere og flere husstande bliver teknologien ‘intelligent’, hvilket betyder, at alt teknologi kan styres centralt fra én enhed. Er det tilfældet i din familie, skal du sikre dig, at babyalarmen er integrerbar i et større system. Selvom der ikke er mange af den slags alarmer på markedet, er der stadig en håndfuld modeller tilgængelige, og endnu flere er på vej, da mange producenter ser fremtiden i et integrerbart device.

Og vi er ikke uenige. Intelligente alarmer er fremtiden, og med nye hightec fremskridt kan du endda holde øje med dit barns søvn ved hjælp af din iPhone. Flere alarmer tilbyder synkronisering via din smartphone (de fleste er tilgængelige for både iOS og Android). Du henter den app, der hører sammen med dit device, og synkroniserer dernæst de to enheder. På den måde kan du tjekke op på dit barn på din telefon og undgå klodsede enheder.

Der er mange fordele ved en babyalarm app, men du bør også være opmærksom på potentielle tilkøbsmuligheder i app’en, som ikke er tydeligt annonceret hos producenten. Det kan være mulige tilkøb som søvntæller og barnets temperatur, hvilke kan være vigtige funktioner. Selvom tilkøb kan være irriterende, kan de nogle gange være uundgåelige – eksempelvis hvis producenten har opdateret den oprindelige model med nye features. Er disse nye features uundværlige for dig og din familie, er det trods alt billigere at lave et tilkøb i en app frem for at købe et helt nyt apparat.

Mor med Iphone som babyalarm

Køb babyalarmen på tilbud og spar penge

To ord, der gør os alle gladere: babyalarm og tilbud. Nu har du læst vores guide igennem, og du er forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvilken model der er bedst for din familie. Men hvad så med pris og budget? Først og fremmest vil vi gerne understrege, at der ikke findes en dokumenteret sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derfor er det ikke altid en selvfølge, at den dyreste variant er den bedste af slagsen. Dog er der flere, der anbefaler produkter fra kendte producenter, da disse ofte er blevet udsat for flere tests og mere kvalitetskontrol. Men et produkt fra en kendt producent kan også anskaffes til en god pris – vi giver dig her et par af vores bedste tips til tilbudsjagten.

Det første tip er sæsonudsalg. Orienter dig om, hvilke webshops og fysiske butikker der forhandler din ønskede alarm. Find så derefter ud af, hvornår på året de har faste tilbud. Eksempelvis er januarudsalg en sikker vinder, og det samme gælder ‘klassens nye dreng’ Black Friday (som regel fjerde fredag i november). Især Black Friday plejer at være stærk på tilbud inden for elektronik.

Det andet er prissammenligning på nettet. Flere sider giver dig muligheden for at sammenligne priser på et givent produkt, hvilket er nem metode, som hurtigt giver dig overblik over, hvor du kan få den bedste pris. Og shopper du online, så se også, om du kan finde en rabatkode til webshoppen. Med lidt tålmodighed kan du grave rabatkoder frem til de fleste store sider. Mange sider giver eksempelvis en rabatkode, hvis man tilmelder sig deres nyhedsbrev. På den måde kan du spare lidt ekstra.

Hvis du ikke har tid til at finde den bedste pris/kvalitets ratio, eller penge bare ikke er et problem, så kan du med fordel tjekke Whiteaway eller Pixizoo. De har begge en lang liste af babyalarmer fra massere af forskellige producenter.

Vi opsummerer lige…

Det vigtigste råd, vi kan give dig, er at stille de rigtige spørgsmål. Hvad er ‘musthave’ funktioner for dig og din familie? Gør dig nogle overvejelser om det, og så er du allerede meget tættere på at finde den rette variant for din familie. Helt generelt er der tre ting, vi anbefaler, at alarmen skal være:

  • Brugervenlig
  •  Genopladelig
  •  Og ikke alt for dyr

Vi ved godt, at der er et hav af muligheder, og at det kan næsten virke uoverskueligt at finde den rette variant. Derfor håber vi, at du med denne guide bedre kan navigere i junglen af babyalarmer. God jagt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *