Sådan vælger du den bedste flyverdragt til dit barn

Sådan vælger du den bedste flyverdragt til dit barn
Når kulden kommer snigende, og vintersæsonen nærmer sig, er det blevet tid til at investere i en funktionel, varm og praktisk flyverdragt til den mindste. I min optik er flyverdragten simpelthen en uundværlig klassiker, som man ikke kan komme udenom, hvis man har en lille krudtugle, der skal klædes varmt og praktisk på gennem flere vintersæsoner.

Ligesom det er tilfældet, når du er på udkig efter dit barns nye vinterjakke, findes der ligeledes en god håndfuld forskellige tips og råd, der er værd at huske på, når du er på udkig efter en ny flyverdragt til familiens mindste.

Den første overvejelse, du skal gøre dig, er hvilke behov, dit barns nye flyverdragt skal opfylde. Skal dragten nærmest udelukkende bruges under transporten til og fra børnehaven? Eller er dit barn omvendt enormt aktivt udendørs? Og elsker at lege i sandkassen eller hoppe i vandpytter? Eller meldt ind i en skovbørnehave? Er førstnævnte tilfældet, kan du måske nøjes med en overgangsflyverdragt, der bare er udstyret med de mest essentielle brugsegenskaber. Er det omvendt det sidstnævnte, der i højere grad er tilfældet, bør du derimod gå efter en model, der er mere slidstærk, vand- og vindtæt, og som samtidig er designet til at holde ekstra godt på varmen i de køligere måneder.

Når du først har gjort dig overvejelser om brugssituationerne, kan du herefter rette blikket mod flyverdragtens forskellige brugsegenskaber og specielle features. Først og fremmest vil jeg anbefale dig at købe flyverdragten til din lille spirrevip i én størrelse for stor. Det lyder måske umiddelbart ikke helt logisk, men på den måde er du sikret, at der er plads til, at dit barn kan vokse og, måske endnu vigtigere, at der er plads til ekstra lag vintertøj på de særligt kolde dage. Derudover skal du uden tvivl gå efter en dragt, som dit barn – med tiden – selv kan tage af og på igen. Jo mere enkel dragten er, og des færre detaljer den har, jo lettere er den for barnet selv at manøvre rundt med. Lige netop på grund af dette tip, bør du også gå efter velcrolukninger i stedet for trykknapper eller lynlås, hvis dette er muligt, da velcro først og fremmest lukker fuldstændig tæt mod kulde og regn, mens det samtidig også er en del nemmere for dit barn selv at håndtere. På baggrund af dette råd er det også en god idé at vælge en flyverdragt, der kun har én gennemgående lynlås.

Ligesom det var tilfældet med dit barns nye vinterjakke, så vil jeg igen opfordre til, at du vælger en flyverdragt med en vandtæthed på de 3-5000 mm. og ligeledes en åndbarhed på omkring de 3-5000 mg/2 – åndbarheden er ligeså vigtig som flyverdragtens vind- og vandtæthed. Flyverdragten skal nemlig ikke kun kunne holde sne og vand ude, men samtidig også give dit barns krop mulighed for at ånde, når den lille krudtugle tumler rundt.
Derudover er det altid en god idé at gå efter en flyverdragt med vindfang ved ærmer og fødder, da det hjælper med at afskærme for kulde og blæst på de særligt udsatte steder.
Vender vi blikket mod den nye flyverdragts inderside, bør du gå efter en flyverdragt med glat for, der sidder godt fast, og som samtidig har et ekstra lag polstring bagpå og eventuelt også på knæene. På den måde kan dit barn uden problemer sidde eller kravle rundt på jorden og i sandkassen uden at få en kold numse eller slide flyverdragten unødigt.

Af sikkerhedsmæssige årsager bør du også vælge en flyverdragt med en let aftagelig hætte, der er sat fast med knapper, og som hverken er udstyret med snore eller elastikker ved hals- og hætteområdet, da dette er et sikkerhedsmæssigt no-go. Skriver du dig disse forholdsregler bag øret, undgår du, at dit barn risikerer at hænge fast eller udsætte sig selv for fare ved klatring i legestativer, træer eller lignede.

En anden vigtig sikkerhedsforanstaltning er reflekser, så dit barn bliver set i trafikken. Uanset hvilke situationer flyverdragten skal anvendes i, skal du altid vælge en flyverdragt med reflekser eller refleksdetaljer. Reflekserne højner nemlig dit barns trafiksikkerhed markant – selv på de allermørkeste morgner og eftermiddage.

Et sidste godt råd er at sætte et navnemærke i dit barns flyverdragt. For det første undgår du, at flyverdragten forsvinder blandt alt overtøjet i dit barns institution. Derudover er det også en fordel for barnet, da han eller hun oplever en følelse af selvstændighed, fordi de selv kan finde deres tøj. Endelig er det en fordel for pædagogerne, som jo skal holde styr på mange flyverdragter. Den nemmeste måde at tilføje et navnemærke er med personlige tøjklistermærker, da du med dem slipper for at bøvle med nål og strygejern.

10 funktionelle og flotte Reima flyverdragter til børn

Nu har du fået alle mine bedste tips og tricks til at vælge den helt rigtige og bedste flyverdragt til dit barn. Det er dog ikke ensbetydende med, at det så kommer til at gå helt gnidningsfrit herfra. Der findes nemlig et hav af forskellige mærker, der designer og producerer flyverdragter til børn i et væld af modeller, farver og materialer, og det kan helt ærligt være noget af en udfordring at finde rundt i.

Lige netop derfor har jeg her udvalgt de 10 bedste bud på dit barns nye flyverdragt fra mit absolutte yndlingsmærke, når det kommer til den klassiske flyverdragt: Reima. Børnetøjsmærket Reima har nemlig omkring 70 års erfaring med at fremstille overtøj og regntøj til børn. De formår at designe og producere slidstærke flyverdragter, der gentagende gange er blevet kåret som de absolut bedste flyverdragter sammenlignet med lignede dragter fra både dyre såvel som billigere mærker. Derudover stiller Reima strenge krav til brug af kemikalier samt til flyverdragternes holdbarhed og ydeevne. Vælger du en flyverdragt fra Reima, investerer du desuden aktivt i børns velvære og i bæredygtige løsninger og vælger du endvidere en Reima flyverdragt på tilbud er der rigtig mange penge at spare.

Her får du mine absolut bedste bud på 10 forskellige Reima flyverdragter på tilbud:
flyverdragt-1Reima Knoppi flyverdragt

999,95 649,95 kr.

Det første, jeg faldt for ved denne Reima flyverdragt, er uden tvivl den flotte lilla farve og den smarte imiterede pelshætte. Denne model kan fungere både til piger og drenge og har høj slidstyrke- og åndbarhed samt en vandtæthed på imponerende 15000 mm. Den har desuden tapede sømme, som sikrer, at regnen og blæsten heller ikke sniger sig ind ved selv de mindste syninger. Derudover har dragten en smart forstærkning på bagdelen, så den mindste kan sidde hvor som helst uden at få våd bagdel. Derudover kan hun hoppe ind og ud af dragten ved hjælp af modellens gennemgående kvalitetslynlås. Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at dragten er fremstillet i 100% polyester og har en aftagelig hætte samt et indvendigt navneskilt, som minimerer risikoen for forvirring i børnehaven eller fritidsordningen.

 

flyverdragt-2

Reima Stavanger flyverdragt
1.299,95 909,95 kr.

Nummer to på listen er en praktisk og stilfuld Reima flyverdragt, der med fordel kan benyttes af både din lille pige eller dreng, og som på alle tænkelige måder lever op til de krav, der måtte være til en kvalitetsflyverdragt. Flyverdragten her har nemlig en vandtæthed på 12000 mm. og en åndbarhed på hele 8000 mg/2 samt en ultra høj slidstyrke. Som du nok kan fornemme, er der altså tale om en flyvedragt i høj kvalitet, der er lavet i 100% polyester og med et tykt for af 100% polyamid. Flyverdragten har justerbar elastik i taljen, en aftagelig hætte, elastik i ærmer og ben samt vind- og vandtætte sømme – alle egenskaber, der sikrer, at flyverdragten holder dit barn tørt og varmt, selv når det danske vejr viser sig fra sin allerværste side. Men det stopper langt fra her. Denne model er nemlig også udstyret med indvendige seler og gummistropper ved fødderne, der sikrer høj bevægelsesfrihed. Det sikrer desuden, at der hverken kommer vand eller sne ned i dit barns støvler. Dragten har naturligvis også reflekser og et praktisk indvendigt navneskilt. Alt i alt må denne flyverdragt siges at være et helt oplagt valg, hvis du er villig til at spendere lidt ekstra for den høje kvalitet og de mange lækre brugsegenskaber.

 

flyverdragt-3Reima Kiddo Juonet flyverdragt

999,95 699,95

Flyverdragter fås i et væld af farver, og har man en lille krudtugle, der elsker klare farver og fede detaljer, så er denne seje flyverdragt en rigtig god investering. Først og fremmest fås den både i en klassisk sort, i en flot pink pangfarve og naturligvis i den afbildede blå og sorte model. Derudover har dragten en justerbar elastik i taljen samt indvendige selestropper, der øger bevægelsesfriheden og giver en super god pasform. Stropperne gør desuden, at flyverdragten bliver præcist hvor den skal gennem leg og forskellige udendørsaktiviteter. En af flyverdragtens egenskaber, som jeg er særlig stor fan af, er at modellen ikke kun har forstærkning på bagdelen. Den har nemlig også forstærkninger på knæene, gummistropper ved benene og elastikker ved ærmerne. Med denne model er du altså sikker på, at dragten har utrolig stor bevægelsesfrihed, og at den kan modstå alle tænkelige strabadser. Denne Reima flyverdragt er naturligvis vand- og vindtæt, ligesom den også har smarte refleksdetaljer placeret foran såvel som bagpå, der gør den lille spirrevip fuldstændig trafiksikker i årets mørke og kolde måneder.flyverdragt-4Reima Gotland flyverdragt

999,95 699,95 kr.

Den fjerde model på listen er denne pangfarvede sag. Personligt synes jeg, at farven giver et super forfriskende og farverigt indspark i de ellers kolde og triste vintermåneder. Vender man blikket væk fra det farverige ydre og hen på dragtens funktioner og inderside, så kan jeg med glæde fortælle dig, at dragtens vandtæthed er på 15000 mm., og at slidstyrken er på 40000. Samtidig har den praktiske inderlommer og gummistropper til benene, der holder bukseben godt på plads. Modellen har også aftagelig hætte og elastik i både ærmer og ben, der afskærmer mod den værste kulde og blæst.
Synes du, at farven er lidt for skarp, har du naturligvis også mulighed for at vælge denne funktionelle flyverdragt i farverne grå, sort og navy.

flyverdragt-5Reima Sleet flyverdragt

699,95 489,95 kr.

Her er en flyverdragt, der ligger i den rigtig gode ende af prisskalaen, men hvor du samtidig ikke behøver at gå på kompromis med den gode kvalitet eller de vigtigste funktionelle egenskaber. Flyverdragten har nemlig en vandtæthed på hele 10000 mm., er vindtæt og har praktiske tapede sømme, der forhindrer kulde, vind og vand i at snige sig ind af små ’genveje’. Dragten har selvfølgelig også aftagelig hætte, en høj slidstyrke samt ekstra forstærkning på bagdelen, så dit barn kan tumle rundt i alt fra skov til sandkasse, uden at det vil kunne ses på flyverdragten efterfølgende. Ud over de praktiske egenskaber er jeg helt vild med den flotte lyserøde nuance og lommen, der er formet som et hjerte – der er ingen tvivl om, at det er en detalje, som din lille pige vil være helt vild med.

 

flyverdragt-6Reima Overgangs flyverdragt

1.099.95 499,95 kr.

Der var særligt to ting, der fik mig til at tilføje denne flyverdragt til listen. Først og fremmest kommer vi ikke udenom, at tilbudsprisen er virkelig god. Det fås nærmest ikke bedre eller billigere – og så er det altså bare med at slå til hurtigst muligt. Dernæst valgte jeg denne model, fordi den, som navnet indikerer, er en overgangsflyverdragt til drenge og piger, der med fordel kan bruges gennem alle de lidt sære og ustadige overgangsperioder, vi har her i Danmark. Flyverdragten er lavet i 100% polyester og har stadig en høj vind- og vandtæthed samt høj slidstyrke. Oveni hatten har den gummistropper ved benene og indvendige selestropper, der sikrer, at dragten bliver præcis, hvor den skal. Derudover er de med til at give dit barn den bedst mulige bevægelsesfrihed og den mest komfortable pasform, mens der bliver leget og tumlet i børnehaven eller fritidsordningen.

flyverdragt-7Reima Vinst flyverdragt

999,95 699,95 kr.

Som du nok kan fornemme, er jeg vild med flyverdragtmodeller, der har flotte mønstre og prangende farver. Denne model er slet ingen undtagelse! Foruden det stribede design har modellen en lækker og varm pelskrave og en smart aftagelig hætte – som helt enkelt kan knappes af og på i tilfælde af, at flyverdragten trænger til en tur i vaskemaskinen. Det kunne jo sagtens være tilfældet, hvis familiens mindste er en lille krudtugle. I så fald er det super praktisk, at flyverdragten kan vaskes ved 40 grader. Dragten har ligeledes høj slidstyrke og åndbarhed samt god bevægelsesfrihed – alle egenskaber, der sikrer, at dit barn kan lege og tumle frit og ubesværet. Flyverdragtens gennemgående kvalitetslynlås gør det desuden enormt let for dit barn selv at komme ud og ind i dragten.

flyverdragt-8

Reima Copenhagen flyverdragt

899,95 599,95 kr.

Her er mit bedste bud på en lidt anderledes flyverdragt. I stedet for den klassiske gennemgående lynlås har denne model en praktisk dobbeltlynlås, der gør det til en leg at få din lille spirrevip ind og ud af dragten. Dragtens forside har derudover en smart og praktisk lomme med lynlåslukning, og der er naturligvis elastikker i både ben og ærmer. Denne Reima flyverdragt er fremstillet i 100% polyamid og har desuden en vandtæthed på 12000 samt tapede sømme. Det giver dig garanti for, at flyverdragten holder den mindste tør gennem det danske vejrs mange, mange byger.

 

flvyerdragt-9Reima overgangsflyverdragt

799,95 399.95 kr.

Lige netop fordi jeg præsenterede dig for en overgangsflyverdragt i et mørkt mønster, skal du naturligvis også præsenteres for en super flot og lidt mere farverig model – til en virkelig god pris. Flyverdragten er vind- og vandtæt, og den har ligeledes høj slidstyrke og en super god pasform. Derudover er den, som det er tilfældet hos flere af de ti modeller, også udstyret med praktiske refleksdetaljer, som sørger for, at den lille ses tydeligt efter mørkets frembrud. Slidstærke gummistropper holder buksebenene på plads over vinterstøvlerne og beskytter de små ankler mod kulde, blæst og fugt.

 

flyverdragt-10Reima Tromssa flyverdragt
1.099,95 999,95 kr.

Sidste flyverdragt i rækken er denne klassiske unisex model. Her er igen tale om én af de modeller, der bare er fuldstændig efter bogen med en vandtæthed på 12000 samt vand- og vindtætte sømme, indvendige seler, gummistropper ved benene, justerbar elastik i taljen og praktiske refleksdetaljer. Den er naturligvis også udstyret med en aftagelig hætte og elastik i både ærmer og ben, der lukker af for den kolde blæst eller de uforudsigelige regnskyl. Sidst men absolut ikke mindst er det værd at nævne, at modellen er udstyret med det blødeste og varmeste for, der med garanti holder din pusling varm og godt isoleret gennem alle vintermånederne og alskens udendørsaktiviteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *